Skip to main content

Wist je dat er in Nederland veel meer armoede en eenzaamheid is dan je zou denken? Ook in Nederland kun je het verschil maken: doe met je jeugdgroep mee aan de Present Xperience!

Het ultieme vakantiegevoel ervaren

Met jouw vrienden je inzetten voor een ander

Goede gesprekken en leuke activiteiten

Zijn jullie toe aan de
Present Xperience?

 • Zijn jullie tussen de 14 en 27 jaar?
 • Worden jullie enthousiast van mensen helpen?
 • Zijn jullie toe aan een actieve en waardevolle vakantie?
 • Houden jullie van zinvolle connecties en goede gesprekken?
 • Willen jullie positieve impact hebben in de maatschappij?
 • Willen jullie verder ontwikkelen en de beste versie van jezelf vinden?

Dan is de Present Xperience echt iets voor jullie! 

Wat is de Present Xperience?

In een all-in reis in de zomer ga je samen met jouw jeugdgroep op pad. Eten en drinken, de accommodatie, een startdag en verschillende trainingsdagen zitten bij de prijs inbegrepen. De Present Xperience is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd hierdoor kunnen we een flinke korting aanbieden op de reis.

8 – 10 dagen

All-in reis in de zomer, samen met jouw jeugdgroep inzetten voor de medemens.

In een groep

Ontmoet en ontdek de maatschappij met jouw jeugdgroep.

Jezelf ontwikkelen

Door uitdagende projecten anderen én jezelf naar een hoger niveau tillen.

Wie gingen je voor?

 • “We waren met een grote groep dus ik denk dat iedereen zijn steentje bijdroeg en dat je door middel van teamwork echt wat kon bereiken!”

  Deelnemer Present Xperience
 • “Ik heb geleerd over mezelf dat ik er van houd om met mensen in contact te komen die het moeilijk hebben en dat ik ze heel graag wil helpen. Ik ben er ook achter gekomen dat ik meer moet luisteren naar anderen.”

  Deelnemer Present Xperience
 • “Meer kennis van de delen van de samenleving die het minder goed getroffen hebben dan ik. Ik vond het mooi hoeveel veerkracht de mensen die ik ben tegengekomen bezaten.”

  Deelnemer Present Xperience

Hoe werkt het?

1. Bekijk projecten

Bekijk in welke plaatsen je een Present Xperience kunt doen. Data en prijzen vind je op de website van Livingstone, zij beantwoorden ook al jullie vragen. 

2. Meld je aan

Hebben jullie een keuze gemaakt? Meld je dan via Livingstone aan voor het betreffende project. Samen met Present maak je een programma opmaat voor je groep. 

3. Werf fondsen

De Present Xperience is onderdeel van MDT, een deel van de kosten wordt door deze subsidie betaald! Omdat jullie je in gaan zetten voor een goed doel kunnen jullie een sponsoractie opzetten. Wij hebben tips voor jullie!

4. Present Expierence

Tijd om te starten met de Present Xperience. Leef samen toe naar de zomer. Dan is het zover: jullie gaan samen een week op reis naar ergens in Nederland waar jullie het verschil gaan maken, over jezelf gaan leren en een leuke tijd hebben.

Present Xperience locaties in Nederland

Er zijn verschillende locaties beschikbaar voor de Present Xperience. Samen met jouw jeugdgroep kiezen we de locatie uit die het beste bij jullie past.

Bij elke locatie is eten en accommodatie inbegrepen, maar elke locatie biedt weer een andere invulling van de week en andere soort accommodatie. Klik op de locatie om de mogelijkheden te bekijken.

Amsterdam

Groningen

Den Helder

Enschede

Kerkrade & Schinnen

Nunspeet

Veelgestelde vragen

Is er nog iets onduidelijk? Bekijk de vragen hieronder! Staat je vraag er niet tussen of wil graag persoonlijk contact? Dat kan zeker! Vraag dan hier een terugbelverzoek aan.

Hoe ziet het aanmeldingstraject eruit?

Heb je interesse om met je jeugdgroep aan de Present Xperience mee te doen, neem contact op met Livingston of meld je dan aan via de website van Livingstone (www.lst.nl). Zij nemen dan contact met je om de mogelijkheden te bespreken. Vervolgens maak je als groep een voorlopige keuze voor een plaats waar jullie de Present Xperience willen doen. Met die lokale stichting Present is er een uitgebreide kennismaking en stellen jullie een programma samen. Als jullie akkoord gaan met dat programma, de periode en de prijs dan is de aanmelding definitief.

Hoe ziet het voorbereidingstraject eruit?

De leiders van de groep hebben een voorbereidingsdag in de stad waar de Present Xperience plaatsvindt. De locatie van het project(en) en de overnachtingsplaat worden bezocht. Ook wordt dan de inhoud van het programma verder uitgewerkt. Daarnaast is er een training voor leiders van de jongerengroep.

Welke klusactiviteiten moeten er gedaan worden?

Dit verschilt per locatie. Present werkt aanbodgericht, dit betekent dat we inventariseren welke vaardigheden de groepsleden hebben om vervolgens daar activiteiten bij te zoeken. Op een aantal locaties liggen echter de werkzaamheden al vast (bijvoorbeeld tuinklussen), dit vind je in de projectbeschrijvingen terug.

Voor wie is de Xperience bedoeld?

Present richt zich voornamelijk op bestaande jongerengroepen met hun jeugdleiders. Als groep doe je de Present Xperience, zowel de voorbereiding, de uitvoering als ook de reflectie na afloop. Dit maakt je als groep hechter en zo kun je na afloop met elkaar een vervolg geven aan jullie inzet in de samenleving.

Ook voor kleine groepen en individuele deelnemers kunnen meedoen. Zij kunnen samen een groep vormen. Overleg met Livingstone (www.lst.nl) wat de mogelijkheden zijn. 

Wat kost de Xperience en wie betaalt dat?

Op website van Livingstone staan de prijzen per project vermeld.

De Present Xperience is onderdeel van MDT, een deel van de kosten wordt door deze subsidie betaald! Het resterende bedrag hoef je niet per se zelf te betalen (dit mag wel). Maar omdat jullie je tijdens de Present Xperience in gaan zetten voor een goed doel, kan je je ook laten sponsoren. Start je actie op SteunPresent.nl of op het actieplatform van Livingstone en wij hebben genoeg tips en tricks die we je graag sturen.

Hoe ziet een Xperience programma eruit?

Elke Xperience is anders, samen met jouw begeleider(s) stellen we een programma samen dat bij jullie groep past en bij de uitgangspunten van de Present Xperience. Wel kunnen we een impressie geven van hoe een Xperience er uit zou kunnen zien. Merk op dat de activiteitenindeling niet vast staat, het is altijd even puzzelen. 

Ervaar de Present Xperience!

Willen jullie jezelf ontwikkelen, willen jullie van waarde zijn voor mensen die het hard nodig hebben én een toffe week met elkaar ervaren? Ervaar de Present Xperience. Een goed gevulde week vol met gave activiteiten, goede gesprekken én meer!

Wij hebben interesse…

Meld jouw jeugdgroep aan voor de Present Xperience. Een unieke mogelijkheid om jullie horizon te verbreden en bijzondere werkervaring op te doen én een week van plezier te ervaren met jouw jeugdgroep!

Wij hebben interesse in de Present Xperience

Ben je groepsleider? Meld je groep vrijblijvend aan via onderstaand formulier. We nemen contact met je op om je interesse in Present Xperience te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden.

"*" indicates required fields

1Persoonlijke gegevens
2Wensen en voorkeuren
Naam*
We gebruiken je mailadres om je aanmelding te bevestigen en contact met je op te nemen.
We nemen telefonisch contact met je op mochten we vragen hebben over je inschrijving.
We nemen graag contact met je op om jullie Present Xperience concreet te maken en je extra informatie te geven waar nodig.