Skip to main content

Samen met je jeugdgroep ga je aan de slag om de wereld een stukje beter te maken op jouw manier.

Kerkrade & Schinnen

  • Datum diverse mogelijkheden
  • Accommodatie in overleg

Maak het verschil in Kerkrade of Schinnen

De meeste mensen kennen het heuvelland in Limburg, of ze hebben ervan gehoord.  

In het oosten van Limburg liggen een groot aantal gemeentes die praktisch aan elkaar gegroeid zijn. Wat minder bekend is, is dat ze samen bij de grootste verstedelijkte gebieden van Nederland horen.  

Vroeger was men hier afhankelijk van de mijnen, de laatste jaren heeft men zich succesvol toegelegd op toerisme. Daarmee won deze regio de “Tourisme for Tomorrow Award”. De hoogste toeristische onderscheiding in de wereld.   

Maar deze regio heeft ook een donkere kant. Veel werkloosheid, veel armoede, sociale problemen, slechte gezondheid. Lang niet elke familie is na de sluiting van de mijnen in staat geweest om een nieuw leven op te bouwen.  

In Limburg kun je kiezen uit twee Present Xperience’s

  1. Tijdens de Xperience in Kerkrade, ga je samen met je groep je handen uit de mouwen steken voor mensen in de omgeving van een buurthuis. Dat buurthuis hoort bij een opvanghuis voor dak- en thuisloze jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Waarbij ook in deze opvang werkzaamheden en activiteiten mogelijk zijn. 
  2. Tijdens de Xperience in Schinnen, help je mensen die te maken hebben praktische en sociale armoede. Samen met de medewerkers van het Helpcenter in Schinnen deel je o.a. voedsel uit, help je in het kledingcenter of ga je spitten in de moestuin van het centrum.

Er is genoeg afwisseling, en genoeg te doen!

Ben jij klaar voor de Present Xperience in Limburg?!

Heeft deze locatie je voorkeur?

Vrijblijvend aanmelden

Meld jouw jeugdgroep vrijblijvend aan voor de Present Xperience. Een unieke mogelijkheid om jullie horizon te verbreden en bijzondere werkervaring op te doen.