Skip to main content

Samen met je jeugdgroep ga je aan de slag om de wereld een stukje beter te maken op jouw manier.

Enschede

  • Datum 14 juli t/m 21 juli 2023
  • Accommodatie In overleg

Maak het verschil in Enschede

Van oudsher een textielstad, nu vooral bekend vanwege de Grolschfabriek en lokale voetbalclub FCTwente. De stad is veel in het nieuws geweest door de Vuurwerkramp in 2000, maar ook tijdens Serious Request (in 2012 én 2020) en The Passion. Enschede is een bruisende studentenstad, met een Universiteit en een Hogeschool. Maar naast deze welvaart is er ook een heel andere kant in Enschede.

Uit onderzoek blijkt dat 20.000 van de 160.000 inwoners in armoede leeft. Dat is 12,5%. 9.450 Enschedeërs hebben te kampen met arbeidsongeschiktheid door ziekte. 40.000 Enschedeërs voelen zich wel eens eenzaam. Achter iedere voordeur schuilt een eigen verhaal, mooie maar ook verdrietige en schrijnende verhalen.

Tijdens de Xperience Week ga jij samen met jouw groep een aantal van deze Enschedeërs helpen om een nieuwe start te maken. Je gaat op ontdekkingsreis en steekt samen je de handen uit de mouwen, door bijvoorbeeld een tuin op te knappen, een woning te sauzen of een spelletjes avond te doen in de daklozenopvang. Je leert nieuwe mensen kennen én je maakt samen het verschil in de stad!

Naast het doen van projecten, ga je natuurlijk ook genieten van het moois dat Enschede heeft te bieden. Kies je ervoor om de gezelligheid op te zoeken op de terrassen van de Oude Markt of om juist te genieten van een van de adembenemende natuurgebieden die de stad omringen? Of wat dacht je van een interactieve stadswandeling door het centrum of een rondleiding door de na de vuurwerkramp herbouwde wijk Roombeek? Kies voor een belevenis die ertoe doet, kies voor de Enschede Xperience!

Ben jij klaar voor de Present Xperience in Enschede?!

Heeft deze locatie je voorkeur?

Vrijblijvend aanmelden

Meld jouw jeugdgroep vrijblijvend aan voor de Present Xperience. Een unieke mogelijkheid om jullie horizon te verbreden en bijzondere werkervaring op te doen.