Skip to main content

Samen met je jeugdgroep ga je aan de slag om de wereld een stukje beter te maken op jouw manier.

Den Helder

  • Datum 25 aug tot 3 sept 2022
  • Accommodatie in overleg

“Eén van de meest ellendige plaatsjes van Nederland”

Zo omschreef historicus Maarten van Rossem onze stad! Heeft Maarten daar een punt of vergist hij zich, al dan niet gehinderd door enige kennis. Nu is het voor de hand liggend, dat ik als geboren en getogen Nieuwedieper, mij hier hevig tegen ga verzetten! Ik zou dat graag doen, maar dat doe ik niet. Nee, we dagen je uit om na een werkbezoek van 10 dagen aan Den Helder je eigen oordeel te vormen.

Net als iedere andere stad kent Den Helder zijn zorgen voor de samenleving.  En ja, verhoudingsgewijs steken we bij de vele veelal ‘bureaucratische’ lijstjes boven het landelijk gemiddelde uit. Den Helder is gelegen aan het Marsdiep een zeehaven welke een smeltkroes is van vele tientallen nationaliteiten en Den Helder vervuld op vele gebieden een regio functie! Kortom een stad van ruim 56000 inwoners waar alle grote steden problematiek speelt. Maar… Den Helder is ook rust, natuur in bos, duinen, eindeloos brede stranden en een kilometerslange dijk met onze Lange Jaap.

Handen uit de mouwen voor een ander! Tijdens een schoonmaak- tuin- behangproject etc. ontmoet en ga je in gesprek met de bewoner en de ambulante medewerker van een zorgorganisatie. De bewoner neemt je mee in zijn of haar leefomstandigheden. Samen maak je in een paar uurtjes tijd een verschil in of om het huis en doe je indrukken op die je, je leven lang niet zult vergeten.

Ontspanning

Uiteraard ga je genieten van zee, bos en duinen en wie weet van Tessel. Uitgerust en opgeladen ga je na deze Xperience het nieuwe seizoen in. Wij zien uit naar de Present Den Helder & Texel Xperience met jullie jeugdgroep!

Blijmoedige groet van Herman Dubbeldam

Ben jij klaar voor de Present Xperience in Den Helder?!

Heeft deze locatie je voorkeur?

Vrijblijvend aanmelden

Meld jouw jeugdgroep vrijblijvend aan voor de Present Xperience. Een unieke mogelijkheid om jullie horizon te verbreden en bijzondere werkervaring op te doen.